Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto (4 pers)

Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto (4 pers)

Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto (4 pers)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 g blauwe bessen
75 g veldsla, rucola of fijne bladsla
1 avocado
2 el citroensap
1 citroen
12 plakken rauwe ham
voor de notenpesto:
100 g walnoten
1 teentje knoflook
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte basilicum
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 dl olijfolie

Bereiden


  1. Hak de walnoten en de knflook fijn.
  2. Voeg de knoflook, peterselie, basilicum en Parmezaanse kaas toe.
  3. Meng de olijfolie er druppelsgewijs door.
  4. Verdeel de sla over 4 borden.
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd de vrucht in dunne plakjes.
  6. Sprenkel er citroensap over.
  7. Verdeel de avocado, de ham en de blauwe bessen over de borden.
  8. Verdeel de notenpesto over de borden en garneer met citroenpartjes.


    Variatietips:
  1. Vervang rauwe ham door beenham of gerookte kipfilet.
  2. In plaats van walnoten zijn pecannoten of cashewnoten ook heel lekker.

Meer info:
blauwebessen.nl
hayberries.nl
blueberryworld.nl Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus